lördag 5 mars 2011

En 4 årsdag utan vidare fokus från mamma och pappa :0(

fast vi får hoppas att det bara var mamman och pappan som kännde så när de inte mådde alls bra. Influensa på båda föräldrarna samtidigt är inget att rekomendera!!
trots detta fyllde Moa 4 år och vi firade henne. Alva, den enda som hade någon röst överhuvudtaget, ledde sången och grattiskort-läsningen på morgonen!! Presenter och glädje var det ju iallafall!!


Många grattisteckningar från storasyster och hennes kompisar blev det!


när mamma vaknat till lite grann, och fått i sig lite alvedon.... fick vi en liten mysig stund vid skrivbordet och nya boken med siffror och räkning. En, två, tre, fyra... Den finaste klänningen är på som ni ser, dagen till ära!

här är jag på 7 an. 7an är spetsig!! Moa är rikigt duktig på både siffror och bokstäver, hon kan alla bokstäver och sjunger alfabetssången nästan helt rätt när hon sitter vid matbordet och har sitt underlägg med alfabetet på. Skriver många bokstäver själv och skriver av det hon ser. Hon läser säkert snart också!!

Sen på em kom Alva hem och bakade kokosbollar för att fira syrran, som hellre ville ha det än tårta! När man inte orkar själv ser man hur rediga ens barn egentligen är, Alva är suverän på att ta hand om Moa och fixa med henne så att hon får det så bra som möjligt när vi inte orkade. Sen kom världens bästa farmor-svärmor och tog med tjejerna och kokosbollarna hem till sig en stund så att mamma och pappa fick vila lite.

Jag kan inte med ord uttrycka hur mycket jag uppskattar min svärmor! Inte alls bara när vi är sjuka så klart, utan hon finns alltid där, redo att backa upp när det behövs barnpassning, flyttstäd, skjutsar, annan support! Hon är värd en mega bautastor bukett blommor!! Hur ska man någonsin kunna visa nog med uppskattning!! och jag ska försöka komma ihåg denna tacksamhetskänsla den dagen jag själv blir svärmor/mormor.

Nu ska vi bara se till så att pappan kommer på benen igen också och städa ur det sjuka så att vi kan njuta av vårat fina hem i vårsolen istället för att ligga i sängen med feber. Snödropparna har nämnligen börjat titta fram igenom allt byggskräp/bös som låg under takpannorna osv som ligger vid husväggen.

Nu möter vi våren med friska tag med våra älskade ungar!!













1 kommentar:

simon sa...

Ut med det sjuka in med det nya! Heja er och svärmor :-)