måndag 11 februari 2008

Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen!

Jaa!! vi har ju varit i fjällen (v6) närmare bestämt i Lofsdalen i härliga Härjedalen. 58 mils resa började 8.30 på söndagmorgonen och det var dåligt väder, mycket snö på vägarna och långa bitar slingrade sig trafiken fram i 50km/h. bra iofsig att alla tog det lungt men det tog tid!
Men, med bara en enda liten mil kvar och relativt fina vägar, is med lite snö.... så gick det så här. lungt och försiktigt sa rickard sekunden innan att "-nu åker vi av vägen" och där satt vi med halva bilen i en snödriva. Om inte snöskyffeln legat "infryst" i takobxen så hade vi kanske kunna skotta ut oss men vi fick ring på bärgar´n. Han va bara 1½ timme bort... Som tur var så var farmor och farfar i bilen framför oss så vi (Elin, Alva, Moa) åkte med dem fram till Lofsdalen, så fick pappa och hans två bröder vänta på bärgarn.


Men när vi väl kom fram och fått sova och ätit en reäl frukost bar det av till backen, som vi såg från vårat vardagsrum/köksfönster, typ 50 meter bort. Alva gick i sin första skidskola, det var jättekul!





Här startar Alva i Loffe-cupen

Närkontakt med snö. moa ville hellre ligga och kolla på snön än att sitta på liggunderlgaet.

Den som ville och orkade tog ett varv eller två i elljusspåret på längdskidorna( om man inte redan varit ute på dan i stället för att åka i backen) men annars var det rätt softa kvällar med spel och go mat! Alla var med: farbror John, hans Maja, Farbror Andreas, (Anna vi saknade dig!) Faster Lovisa och hennes Alexander, vi och farmor och farfar så klart!!
Vi har inte så många roliga kort i våran kamera frpn denna vecka, så vi ber att få återkomma med lite roliga bilder snart!

Inga kommentarer: